Search
Close this search box.

Ξεσκούφωτη κολοκυθόπιτα Εύβοιας

Από τον Μίλτο Χέλμη, ξενοδόχο, Χαλκίδα

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1200 γρ. κολοκύθι τρυφερό, τριμμένο
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 300 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
  • 300 ml γάλα
  • 300 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
  • Μισό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο εκλεκτό
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε καθαρό και στεγνό μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί, το κολοκύθι, το δυόσμο και το κρεμμύδι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
  3. Ρίχνουμε το πιπέρι και αν χρειαστεί λίγο αλάτι, αφού δοκιμάσουμε γιατί η φέτα μπορεί να είναι αλμυρή.
  4. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε στο ταψί και στρώνουμε με μαρίζ την επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει χωρίς να σκεπάσουμε και κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.