Search
Close this search box.

Μουστοκούλουρα

Από την Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρα, Κύμη

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 ποτήρια νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερού μούστος, ας είναι και άβραστος
  • 2 κ.γ. γεμάτα σόδα
  • 2 κ.γ γεμάτα μπέικιν
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το μούστο, τη ζάχαρη και το νερό και χτυπάμε για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε στο κοσκινισμένο αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το κονιάκ.
  3. Ρίχνουμε στο αλεύρι τα υγρά και ζυμώνουμε δυνατά.
  4. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα βάζουμε σε ένα ταψί  στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Από πάνω τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180οC, στο αερόθερμο μέχρι να χρυσίσουν.
  7. Βγάλουμε τα μουστοκούλουρα από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν χωρίς να τα σκεπάσουμε.