Search
Close this search box.

Aρνάκι ή κατσικάκι στη λαδόκολλα

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο ή κατσικίσιο, άκοπο
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • αλατοπίπερο
  • ρίγανη φρέσκια
  • δεντρολίβανο
  • χυμό λεμονιού
  • λίγες φέτες κεφαλοτύρι
  • λάδι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε καλά το κρέας, καθαρίζουμε το σκόρδο και τρυπάμε και φυτεύουμε χοντρά κομμάτια σκόρδου σε διάφορα σημεία του κρέατος.
  2. Στύβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε το κρέας από όλες τις πλευρές και αλείφουμε με λίγο λάδι.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και διπλώνουμε το κρέας μαζί με τη ρίγανη, το δενδρολίβανο και τις φέτες το κεφαλοτύρι σε λαδόκολλα, με τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε ρολό. Το δένουμε γύρω γύρω με σπάγκο. Το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 2-3 ώρες, περίπου.
  4. Πριν το ανοίξουμε, το καρφώνουμε με ένα μαχαίρι για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά το κρέας. Αν τρυπιέται καλά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε 15 λεπτά για να πάρει χρώμα στο γκριλ.
Tips:

Μπορείτε να ανοίξετε το πακέτο με το ψημένο αρνάκι στο τραπέζι μπροστά σε όλους, κόβοντάς το με το ψαλίδι από το κέντρο ακτινωτά προς τις άκρες, με προσοχή όμως γιατί ο ατμός είναι καυτός.