Search
Close this search box.

Αγριοφράουλα γλυκό

Από την γιαγιά Ντίνα Καλαντζή, Ιερά Μονή Προυσσού Ευρυτανίας

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό αγριοφράουλες
  • 600 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό από την πηγή μας
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε με δροσερό νερό τις αγριοφράουλες.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις αγριοφράουλες, τη ζάχαρη και περιχύνουμε με το νερό.  
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 μόνον λεπτά, ανακινώντας ελαφρά την κατσαρόλα.
  4. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση για 1 μόνον λεπτό.
  5.  Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.