Search
Close this search box.

Σαλάτα μανιταριών της Εύβοιας

Από το Λευτέρη Λαχουβάρη, παραγωγό μανιταριών, Καθενοί

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 100 γρ.  βασιλομανίταρα, αφυδατωμένα
  • 100 γρ.  λεντινούλες
  • 100 γρ. μορχέλες
  • 100 γρ.  κόκκινες πιπεριές Εύβοιας, κομμένες
  • 50 γρ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
  • 50 ml λάδι μαύρης τρούφας
  • 2 πρέζες ζάχαρη
  • 20 ml μηλόξυδο
  • 10 ml κρέμα βαλσάμικο
  • 100 γρ. νιφάδες τυριού αρωματισμένο με μαύρη τρούφα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένους κόκκους ροζ και πράσινο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε μπολ βάζουμε με χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια. Τα αφήνουμε 15 λεπτά, για να επανέλθουν στην φυσική κατάσταση.
  2. Σουρώνουμε τα μανιτάρια και κρατάμε τον ζωμό.
  3. Αν τα μανιτάρια είναι φρέσκα απλά τα κόβουμε σε φέτες.
  4. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά ακόμα.
  5. Σβήνουμε με το μηλόξυδο και αφήνουμε δύο λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και τα πιπέρια.
  7. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Σε μπολ βάζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί ανακατεύοντας απαλά.
  9. Σερβίρουμε προσθέτοντας τις νιφάδες τυριού, την κρέμα βαλσάμικου και τα πιπέρια.
Tips:

Τα μανιτάρια ποτέ δεν πλένονται με νερό, απλά καθαρίζονται με βουρτσάκια ή με βρεγμένη και καλά στυμμένη πετσέτα.