Search
Close this search box.

Μύδια αχνιστά με κρασί

Από τον Νανά Γκαμπούρα, βραβευμένη executive chef

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, τριμμένα καλά και πλυμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ ποτήρι κρασί λευκό, ασύρτικο
  • 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
  • Μισό ποτήρι γλυκό κρασί, Μοσχάτο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε μπασίνα αφήνουμε τα μύδια να μουλιάσουν αλλάζοντας το νερό τακτικά, για να φύγει η άμμος και να ανοίξουν τα μύδια.
  2. Τρίβουμε με βουρτσάκι το κέλυφος και τα ξεπλένουμε καλά κόβοντας τα μουστάκια.
  3. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας.
  4. «Σβήνουμε» με κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  5. Αφήνουμε τα μύδια να «αχνιστούν» για 5 λεπτά, προσθέτοντας και το γλυκό κρασί.
  6. Σερβίρουμε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με το ζωμό τους και αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με πιπέρι.
Tips:

Προσοχή όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε.