Search
Close this search box.

Χορτόπιτα αναποδογυριστή της Κοντούλας

Από το Νεκτάριο Στούπα εστιάτορα, Ρεούζι Καρύστου

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. ξίδι δυνατό
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Ελαιόλαδο εκλεκτό

Για την γέμιση

  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 500 γρ. σέσκουλα φρέσκα
  • 800 γρ. τυρί τουλουμοτύρι Καρύστου

Τρόπος Παρασκευής

  1. Στον πάγκο βάζουμε το αλεύρι και στη μέση ρίχνουμε το ξίδι, το αλάτι, λίγο ζεστό νερό και ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  2. Αφήνουμε λίγο τη ζύμη να «ξεκουραστεί» και ανοίγουμε φύλλο.
  3. Για την πίτα μας χρειαζόμαστε 2 φύλλα για επάνω και 2 για να στρώσουμε στο ταψί.
  4. Λαδώνουμε ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο, το περνάμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και ρίχνουμε τη γέμιση, στρώνοντας την επιφάνειά με το κουτάλι.
  5. Με την ίδια διαδικασία απλώνουμε και τα δύο φύλλα από πάνω και καλύπτουμε τη γέμιση «κλείνοντας» την πίτα.
  6. Ανάβουμε φωτιά με ξύλα και απλώνουμε τη θράκα ολόγυρα και όχι στο κέντρο. Έτσι ψήνουμε την πίτα και την αναποδογυρίζουμε σαν ομελέτα.
  7. Σερβίρουμε σε ξύλινη επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια.