Search
Close this search box.

Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και προσούτο

Από τη Γιάννα Σίνη, εστιάτορα, Tριζόνια

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 300 γρ. ντόπιο καρπούζι, κομμένο σε κύβους 
  • 200 γρ. τυρί φέτα Παρνασσού ΠΟΠ, κομμένη σε κύβους 
  • Φρέσκα φύλλα ρόκας 
  • Σαλάτα πράσινη ή μωβ
  • 200 γρ. προσούτο Ευρυτανίας
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού, από τα βράχια μας 
  • 1 κ. γ. μαύρο σουσάμι, καβουρδισμένο στο τηγάνι 
  • Βαλσάμικο ροδιού 
  • 6 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε βαθύ πιάτο και τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και με βαλσάμικο ροδιού. 
  2. Ανακατεύουμε με το χέρι και φτιάχνουμε τη σαλάτα βάζοντας από πάνω τα κομμάτια προσούτο και λίγο φέτα. 
  3. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και σερβίρουμε τη σαλάτα μας δροσερή.