Search
Close this search box.

Πατατοκεφτέδες

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα
  • 2 αυγά, 2 κρόκους
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1,5 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (φέτα ή κεφαλοτύρι)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το τηγάνισμα:

  • λίγο αλεύρι,
  • 2 ασπράδια,
  • τριμμένη φρυγανιά,
  • λάδι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες όσο είναι ζεστές, τις λιώνουμε με το πιρούνι ή το μύλο σε πουρέ και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Μόλις κρυώσει ο πουρές, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το βούτυρο, το τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, τα 2 αυγά ολόκληρα και από τα άλλα δύο μόνο τους κρόκους (τα ασπράδια θα τα χρειαστούμε για το πανάρισμα) και ζυμώνουμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει, περίπου 1 ώρα, για να πλάθεται και φτιάχνουμε στρογγυλούς κεφτέδες και τους πασπαλίζουμε με αλεύρι.
  4. Κατόπιν βουτάμε τους κεφτέδες μέσα στα χτυπημένα ασπράδια και τα περνάμε από την τριμμένη φρυγανιά.
  5. Αμέσως τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσόξανθο χρώμα. Βγάζουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί, να φύγουν τα περιττά λάδια και σερβίρουμε.
Tips:

Αν δυσκολεύεστε να πλάσετε το μείγμα, δοκιμάστε να αλευρώνετε τα χέρια σας ή προσθέστε του λίγο αλεύρι.