Search
Close this search box.

Αμυγδαλωτά περίτεχνα

Από την Ασημίνα Γετίμη, Ν. Αρτάκη

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κιλά αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 2 κιλά ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 αυγά ολόκληρο
  • 6-8 ασπράδια αυγού
  • Λίγο πικραμύγδαλο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Ασπρίζουμε και στεγνώνουμε τα αμύγδαλα.
  2. Τα βάζουμε σε λεκάνη και ανακατεύουμε με την άχνη ζάχαρη.
  3. Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε όλα τα αυγά μαζί και αρχίζουμε να τα προσθέτουμε λίγο-λίγο στο μείγμα αμυγδάλου, ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη.
  4. Κόβουμε κομματάκια ζύμης και σκαλίζουμε λουλούδια, φύλλα, καρδιές και τα ενώνουμε σε μπουκετάκια ή συνθέσεις.
  5. Τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 100ο C για 1 ώρα.
  6. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να στεγνώσουν.
  7. Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε και διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής και με το πινελάκι τα ζωγραφίζουμε.
Tips:

Η φωτογράφηση έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο του Αρτακιανού σπιτιού που έχει ιδρυθεί από το Σύλλογο Απανταχού Αρτακινών – Κυζικηνών.