Search
Close this search box.

Τραχανώτο με γαρίδες

Από την Aφροδίτη Μάρδα, executive chef, Ερατεινή

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 200 ml. ζωμό κοτόπουλο 
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • Μισή σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 150 γρ. παραδοσιακός τραχανάς γλυκός
  • 80 ml. λευκό κρασί
  • 8 γαρίδες Νο 1
  • 40 γρ. φρέσκη ντομάτα, τριμμένη 
  • 20 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 30 γρ. τυρί φέτα Παρνασσού ΠΟΠ, σε κομμάτια 
  • 20 γρ. γραβιέρα Λιδωρικίου, σε κομμάτια 
  • 20 γρ. βούτυρο αγελαδινό φρέσκο, τοπικό  
  • 6 φύλλα βασιλικού 
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Φινίρισμα 

  • Φυλλαράκια βασιλικού ή δυόσμου

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τον τραχανά. 
  2. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε σταδιακά μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ, τον καυτό ζωμό κοτόπουλου. 
  3. Βράζουμε για 10 λεπτά. Στη μέση του βρασμού προσθέτουμε τις γαρίδες, το πιπέρι, το αλάτι και την φρέσκη ντομάτα και ανακινούμε την κατσαρόλα. 
  4. Τέλος, προσθέτουμε τη λιαστή ντομάτα, τη φέτα, τη γραβιέρα και το βούτυρο. 
  5. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση. 
  6. Σερβίρουμε σε φόρμα ή τσέρκι για να έχει ωραία εμφάνιση.  
  7. Φινίρουμε με φύλλα βασιλικού ή δυόσμου