Search
Close this search box.

Μαρμελάδα κάστανο

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό κάστανα ακαθάριστα
  • 500 ml. νερό
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες άρωμα

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε τα κάστανα με νερό και τα χαρακώνουμε σε μία πλευρά. Τα βράζουμε σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά και σβήνουμε τη φωτιά.
  2. Τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, για να αρχίσουμε να τα ξεφλουδίζουμε. Καθαρίζουμε καλά την εξωτερική φλούδα και την εσωτερική μαλακή μεμβράνη.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα με 500 ml νερό, τη ζάχαρη και τη βανίλια, αρχικά σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 10 -12 λεπτά, μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο.
  4. Ρίχνουμε στο καυτό σιρόπι τον πουρέ και βράζουμε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για 20 – 25 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα.
  5. Η μαρμελάδα τοποθετείται ζεστή σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα και αφού κρυώσει λίγο, την σφραγίζουμε με το καπάκι. Όταν κρυώσει εντελώς μπαίνει στο ψυγείο.