Search
Close this search box.

Chessecake με Κατίκι Δομοκού και γλυκό σύκο

Από το Χρήστο Τσαλίκη, executive chef, Λαμία

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα, τύπου βουτύρου
  • 100 γρ. μαργαρίνη
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι ακέρωτο
  • 500 ml κρέμα γάλακτος ελαφριά , για σαντιγί
  • 300 γρ. γλυκό σύκο κουταλιού  
  • 200 γρ. τυρί Κατίκι Δομοκού ΠΟΠ

Τρόπος Παρασκευής

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. 
  2. Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη μέχρι να λιώσει και τη βάζουμε μαζί με τα τριμμένα μπισκότα. Προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και η βάση για το τσιζ κέικ είναι έτοιμη.
  3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να σφίξει καλά.  
  4. Προσθέτουμε το Κατίκι Δομοκού με απαλές κινήσεις για να μην «κάτσει» η κρέμα. 
  5. Πολτοποιούμε όλα τα σύκα στο μπλέντερ, εκτός από δύο που τα κρατάμε για γαρνιτούρα.
  6. Βάζουμε το μείγμα του μπισκότου σε ένα ταψάκι και από πάνω στρώνουμε την κρέμα τυριού και από πάνω το περιλούζουμε με το πολτοποιημένο σύκο. 
  7. Τέλος γαρνίρουμε με τα δύο σύκα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.