Search
Close this search box.

Λικέρ Ρόδι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 3 – 4 ρόδια μεγάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml τσίπουρο
  • 500 ml κονιάκ
  • 5 – 6 γαρύφαλλα
  • 1 ξύλο κανέλλας

Τρόπος Παρασκευής

  1. Διαλέγουμε 3-4 ώριμα ρόδια, τα πλένουμε εξωτερικά και αφαιρούμε τους σπόρους σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε το τσίπουρο, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα αναμειγνύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τους σπόρους του ροδιού μαζί με τα υγρά του, τα γαρύφαλλα και την κανέλλα.
  4. Σφραγίζουμε το βάζο με το καπάκι του και το τοποθετούμε σε μέρος που να το βλέπει ο ήλιος, κατά προτίμηση στον πάγκο της κουζίνας μας ή στο παράθυρο της κουζίνας, για να το θυμόμαστε να το ανακινούμε τακτικά στην αρχή τουλάχιστον, μέχρι να λιώσει πολύ καλά η ζάχαρη και το αφήνουμε για 25 – 30 ημέρες.
  5. Στη συνέχεια το σουρώνουμε πολύ καλά με λεπτό σουρωτήρι ή ένα διπλό τουλπάνι, αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε τους σπόρους και τους στύβουμε καλά.
  6. Βάζουμε το λικέρ μας σε καθαρά αποστειρωμένα γυάλινα μπουκάλια και είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Tips:

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, φυλλικό οξύ, σίδηρο, κάλιο, ασβέστιο & φυτικές ίνες.