Search
Close this search box.

Σαγανάκι της θάλασσας

Από το Χρήστο Τσαλίκη, executive chef, Λαμία

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 5  γαρίδες Νο2
  • 10 μύδια με κέλυφος
  • 10 κυδώνια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • 2 κ. σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 πρέζα σκόρδο, σε σκόνη
  • Χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε πολύ προσεκτικά τα θαλασσινά και τα βουρτσίσουμε. 
  2. Τα βάζουμε σε νερό και αν κάποιο δεν ανοίξει το πετάμε αμέσως. 
  3. Τα βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά εκτός από το λεμόνι. 
  4. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και βράζουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 
  5. Λίγο πριν σωθεί το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά και τότε ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. 
  6. Σερβίρουμε αμέσως.