Search
Close this search box.

Αμυγδαλάκι γλυκό

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδόχο, Γαλαξίδι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό αμύγδαλο ψίχα, τριμμένη στο μπλέντερ
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 500 ml νερό εμφιαλωμένο
  • 10 κόκκους μαστίχας, τριμμένους μαζί με λίγη ζάχαρη, για να μην κολλήσει
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού 

Τρόπος Παρασκευής

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα και φτιάχνουμε ένα σιρόπι δεμένο καλά μέχρι να κάνει κόμπους.
  2. Κρατάμε ένα ποτήρι νερού σιρόπι, μήπως και χρειαστεί να το προσθέσουμε στο τέλος. 
  3.  Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει για λίγο και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τη μαστίχα και σιγά σιγά το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. 
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το σύρμα στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσει. 
  5. Το γλυκό μας είναι έτοιμο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  6. Το σερβίρουμε με αμύγδαλο, ρόδι ή κομματάκια φρούτων ή γλυκά κουταλιού. 
  7. Αν θέλουμε να το διατηρήσουμε, το αδειάζουμε ζεστό ακόμα, σε βάζα αποστειρωμένα στο φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Την επομένη, τα κλείνουμε και το διατηρούμε στο ψυγείο.