Search
Close this search box.

Μουσταλευριά των Μουσών

Από Ιωάννα Ζαχαρία, Οινοποιό, Αλίαρτος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1800 ml μούστο, έτοιμο βρασμένο
  • 170 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. αμύγδαλα ολόκληρα, ξασπρισμένα
  • 50 γρ. χοντροκομμένη καρυδόψιχα
  • Σουσάμι
  • Κανέλα

Τρόπος Παρασκευής

  1. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μούστο να βράσει. Κρατάμε μόνο ένα φλιτζάνι για να διαλύσουμε σε αυτό, το σιμιγδάλι χτυπώντας γρήγορα, με ένα πιρούνι.
  2. Προσθέτουμε και το μείγμα με το σιμιγδάλι στη κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα, για να μη σβολιάσει, μέχρι να πάρει ο μούστος μια βράση.
  3. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει ο μούστος, για 10 λεπτά ακόμα.
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, κρατώντας μόνον λίγα για τη διακόσμηση και ανακατεύουμε.
  5. Ο μούστος συνεχίζει να σιγοβράζει, μέχρι να γίνει λαμπερός και διαυγής και βέβαια να «δέσει».
  6. Βρέχουμε την πιατέλα και ρίχνουμε τη μουσταλευριά.
  7. Την πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι και διακοσμούμε με τους ξηρούς καρπούς.