Search
Close this search box.

Χαλβάς πορτοκαλένιος

Από τη Χρυσούλα Παπαλέξη, ξενοδόχο, Γαλαξίδι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 2 βανίλιες
  • 900 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1.200 ml εμφιαλωμένο νερό
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 300 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 200 γρ. σιμιγδάλι χοντρό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα εκτός από το σιμιγδάλι.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα δύο είδη σιμιγδαλιού.
  3. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά της κατσαρόλας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει.
  4. Αδειάζουμε το χαλβά σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει, για να πάρει ωραίο σχήμα. 
  5. Ξεφορμάρουμε και το σερβίρουμε γαρνίροντας με φρέσκα ή φρούτα, ξηρούς καρπούς ή γλυκό του κουταλιού κομμένο σε κύβους.