Search
Close this search box.

Πορτοκαλόπιτα

Aπό τη Γιάννα Σίνη, εστιάτορα, Tριζόνια

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 4 φρέσκα αυγά 
  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 200 ml ηλιέλαιο 
  • 1 φακελάκι  baking powder
  • Ξύσμα από 5 φρέσκα πορτοκάλια 
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 1 βανίλια 

Για το σιρόπι 

  • 300 γρ. ζάχαρη 
  • 500 ml νερό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι το σιρόπι να «δέσει». Το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Κόβουμε σε κομμάτια το φύλλο και το προσθέτουμε στο μείγμα μας.
  5. Λαδώνουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, με τις αντιστάσεις πάνω και κάτω, στους 180ο C για 40 λεπτά.
  6. Μόλις βγει η πορτοκαλόπιτα από το φούρνο, ζεστή ακόμα την περιχύνουμε με το σιρόπι.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε σε κομμάτια.
  8. Αν θέλουμε την σερβίρουμε δίπλα σε παγωτό καϊμάκι με σάλτσα πορτοκαλιού.