Search
Close this search box.

Καρυδάκι γλυκό του κουταλιού

Από τη Νίτσα Ρέρεση, Χάνι του Ρέρεση, Δωρίδα

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 20 καρυδάκια πράσινα μικρά, τα μαζεύουμε από το δένδρο πριν σκληρύνουν, τέλος Μαίου αρχές Ιουνίου
  • 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 καρφάκια γαρύφαλλο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βάζουμε τα καρυδάκια στο νερό αφού τα τρυπήσουμε με μια βελόνα σακοράφα σταυρωτά. 
  2. Τα βράζουμε 3 φορές από 30 λεπτά, αλλάζοντας το νερό κάθε φορά για να ξεπικρίσουν. 
  3. Τέλος τα σουρώνουμε και καρφώνουμε ένα γαρύφαλλο σε κάθε καρυδάκι.
  4. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό και τη ζάχαρη. Βράζουμε για 20 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να δέσει το σιρόπι. 
  5. Βάζουμε τα καρυδάκια όπως είναι ζεστά σε αποστειρωμένα βαζάκια και τα κλείνουμε καλά αναποδογυρίζοντάς τα για ένα βράδυ. Το καρυδάκι φυλάσσεται σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.