Search
Close this search box.

Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1,5 κιλό χταπόδι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 3-4 σχελίδες σκόρδο
  • 2-3 δαφνόφυλλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χταπόδι με τις δάφνες και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για 10΄ περίπου, χωρίς υγρά, αφήνοντας να βγάλει σιγά σιγά τα δικά του.
  2. Βγάζουμε το χταπόδι σε ένα πιάτο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο και σε ένα πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις πατάτες χοντροκομμένες, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι (γιατί τα υγρά του χταποδιού είναι αλμυρά), φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε το μισό ελαιόλαδο, ανακατεύοντας τα υλικά μας.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του χταποδιού ανάμεσα στις πατάτες, μαζί με τα φύλλα της δάφνης και περιχύνουμε με τα υγρά του χταποδιού.
  5. Σκεπάζουμε το φαγητό με μια λαδόκολα και ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25-30΄ στους 170-180º.
  6. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15-20΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και οι πατάτες να πιουν τα υγρά και να ροδίσουν, προσέχοντας να μην στεγνώσει το φαγητό.
Tips:

Αν στο τέλος του ψησίματος, το φαγητό έχει παραπάνω ζουμί, μπορείτε να το διατηρήσετε σε ένα μπολ στο ψυγείο, για να φτιάξετε κάποια άλλη στιγμή με αυτό, ένα πεντανόστιμο πιλάφι ή πατάτες γιαχνί.