Search
Close this search box.

Σούπα με τραχανά λαχανικών

Από τη Σοφία Σπανού, παραγωγό ζυμαρικών, Βέλο Αλιβερίου

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τραχανά λαχανικών
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • Αλάτι
  • Φεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Κρουτόν φρυγανισμένα
  • Τυρί Φέτα, τριμμένο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε καυτό ελαιόλαδο τηγανίζουμε για λίγο τα κρουτόν και τα αραδιάζουμε σε πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ρίγανη ή πάπρικα.
  2. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό και προσθέτουμε τον τραχανά λαχανικών.
  3. Ανάβουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τον τραχανά σε μέτρια θερμοκρασία για 10 με 15 λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά με ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσει.
  4. Μόλις αρχίσει να χυλώνει ο τραχανάς, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  5. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και γαρνίρουμε με κρουτόν, κομμάτια τυρί φέτα μαλακή ή ακόμα και κομμάτια λουκάνικο ντόπιο.
Tips:

Αν θέλουμε τον τραχανά στην νηστίσιμη έκδοσή του τότε βάζουμε μόνο κρουτόν και αν θέλουμε διακοσμούμε με κομμάτια καρότο ή άλλα λαχανικά για να δώσουμε περισσότερο άρωμα και γεύση.