Search
Close this search box.

Κοντοσούβλι γουρουνόπουλο

Από την Άννα Γάσπαρη, μαγείρισσα, Κάρυστος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 3 κιλά χοιρινό πανσέτα σε κομμάτια, για να έχει λίπος
  • 4 ντομάτες σε χοντροκομμένες φέτες
  • 4 πιπεριές πράσινες, χοντροκομμένες
  • 4 πιπεριές κόκκινες, χοντροκομμένες
  • 4 πιπεριές κίτρινες, χοντροκομμένες
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι θαλασσινό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • πάπρικα

Τρόπος Παρασκευής

  1. Το κρέας επειδή είναι ντόπιο πολύ τρυφερό και νόστιμο δεν χρειάζεται να το μαρινάρουμε.
  2. Περνάμε την καθαρή σούβλα με λεμόνι.
  3. Σε μεγάλη λεκάνη βάζουμε το κρέας, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και πάπρικα. Ανακατεύουμε καλά με το χέρι μας.
  4. Στη σούβλα περνάμε εναλλάξ το κρέας, την κόκκινη πιπεριά, την ντομάτα, το κρέας, την πράσινη πιπεριά, την κίτρινη πιπεριά, το κρέας, το κρεμμύδι και πάλι από την αρχή.
  5. Με το κρεμμύδι κλείνουμε τη σούβλα για να ψηθεί καλύτερα.
  6. Μοιράζουμε τα κάρβουνα κατά μήκος της σούβλας και την τοποθετούμε σε απόσταση περίπου 40 εκατοστά από τη φωτιά.
  7. Ψήνουμε περίπου για 1 ½ – 2 ώρες γυρνώντας τη σούβλα με το μηχάνημα.
  8. Κατεβάζουμε προσεκτικά από τη φωτιά τη σούβλα με το κοντοσούβλι και σερβίρουμε.