Search
Close this search box.

Πέννες με καπνιστή πέστροφα Καρπενησίου

Από την Αγγελική Γιολδάση, ιχθυοτρόφο, Καρπενήσι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. πέννες
  • 300 γρ. καπνιστή πέστροφα Καρπενησίου
  • 30 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση και σε κύβους
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος ελαφριά
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις στραγγίζουμε.
  2. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα, τη βάζουμε στη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα ντοματίνια και τα αφήνουμε μέχρι να ροζίσει η κρέμα, ανακατεύοντας απαλά. 
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε την καπνιστή πέστροφα σε κομμάτια, το πιπέρι, το τσίπουρο και ανακινούμε την κατσαρόλα. 
  4. Τέλος προσθέτουμε τις πένες και ανακινούμε και πάλι την κατσαρόλα, ώστε η κρέμα να καλύψει τις πένες.  Αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.