Search
Close this search box.

Λουκουμάδες Κύμης με ρύζι

Όλη η οικογένεια λατρεύει αυτή τη ζεστή μελωμένη λιχουδιά!
Παραδοσιακοί λουκουμάδες και αφράτες τηγανίτες με μέλι ή ζάχαρη και κανέλλα, προσφέρουν πραγματική απόλαυση, ιδίως τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κούπα ρύζι γλασέ
  • λίγο ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 2,5 κούπες νερό
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με σκέτο νερό, έως ότου γίνει λαπάς. Αφού κρυώσει το χτυπάμε στο μπλέντερ να γίνει κρέμα.
  2. Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Προσθέτουμε σε ένα αρκετά βαθύ μπολ την κρέμα του ρυζιού, τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφος σφιχτός χυλός.
  4. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30΄περίπου, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο, κόβοντας μικρούς λουκουμάδες με το χέρι μας και ένα κουτάλι, βουτώντας στο νερό για να μην κολλάει.
  6. Σερβίρουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλλα.
Tips:

Οι λουκουμάδες αυτοί φτιάχνονται των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ 8 Νοεμβρίου και στα Εισόδια της Παναγίας 21 Νοεμβρίου και προσφέρονται στους επισκέπτες αυτών των δύο ενοριών της Κύμης.