Search
Close this search box.

Κοτόπουλο τηγανιά με μέλι, μουστάρδα, θυμάρι και δενδρολίβανο

Από τον Κώστα Ρέλλο, μελισσοκόμο, Μαλανδρίνο

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια 
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 
  • 1 κ.σ. βιολογικό θυμαρίσιο μέλι
  • 1 ποτήρι νερού ζεστό ζωμό κοτόπουλο 
  • Βιολογικό ελαιόλαδο
  • Θυμάρι 
  • Δενδρολίβανο 
  • Αγρια ρίγανη από την Γκιώνα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • Αλάτι θαλασσινό 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. 
  2. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα, γυρίζοντάς το με λαβίδα από όλες τις πλευρές.
  3. Προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα σοτάρουμε όλα μαζί. 
  4. «Σβήνουμε» με το τσίπουρο και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. 
  5. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το ζωμό κοτόπουλου. 
  6. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει σε μέτρια φωτιά, για 40 λεπτά, σε σκεπασμένη κατσαρόλα. 
  7. Ανακινούμε την κατσαρόλα και αφού πήξει λίγο η σάλτσα την τελευταία στιγμή, περιχύνουμε με το μέλι. 
  8. Αφήνουμε το φαγητό μας,  λίγο να «μελώσει» και προσθέτουμε τα μυρωδικά της Γκιώνας, ανακινώντας την κατσαρόλα. 
  9. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να αναδυθούν τα αρώματα. Μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε.