Search
Close this search box.

Κεφτέδες με κιμά & τραχανά

Gastronomy Center Central Greece

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • ½ κιλό κιμά πρόβειο
  • ½ φλιτζάνι τραχανά γλυκό
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 φέτες ψωμί χωριάτικο, ξερό
  • ½ φλιτζάνι μυζήθρα ξερή τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλεύρι για το αλεύρωμα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Τρόπος Παρασκευής

  1. Μουσκεύουμε τον τραχανά σε ένα μπολ με νερό για 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει. Τον σουρώνουμε και τον στύβουμε καλά με τα χέρια.
  2. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί,  το μουσκεύουμε σε ένα μπολ με νερό για 2-3 λεπτά και το στύβουμε καλά.
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα μικρό τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη για ζύμωμα και προσθέτουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι με το λάδι του και ζυμώνουμε ελαφρά.
  5. Προσθέτουμε το μουλιασμένο τραχανά, το μουλιασμένο ψωμί, τη μυζήθρα, τον πελτέ , τα αυγά, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
  6. Ζυμώνουμε καλά τα υλικά έως ότου γίνει ένα αφράτο, ομοιογενές μείγμα.
  7. Σκεπάζουμε το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά για να σφίξει και να ξεκουραστεί.
  8. Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
  9. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε.
Tips:

Μπορείτε να σερβίρετε τους κεφτέδες με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ πατάτας και φρέσκια σαλάτα εποχής.