Search
Close this search box.

Φασόλια ξερά με καπνιστή πέστροφα

Από την Αγγελική Γιολδάση, ιχθυοτρόφο, Καρπενήσι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. φασόλια ξερά Καρπενησίου 
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα Καρπενησίου, σε κομμάτια 
  • 2 κρεμμυδάκια χλωρά, ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο εκλεκτό
  • Ξύδι δυνατό από κρασί

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό για 45 λεπτά  μέχρι 1 ώρα, ανάλογα την ποιότητα των φασολιών και το πόσο βραστερά είναι. 
  2. Τα στραγγίζουμε στο σουρωτήρι.
  3. Βάζουμε τα φασόλια σε μπασίνα και προσθέτουμε την καπνιστή πέστροφα, τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
  4. Σερβίρουμε σε πιατέλα και δίπλα θέλει τσίπουρο …