Μετάβαση στο περιεχόμενο
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Αρχική
Search
Γλυκό Αγριοβύσσινο
Από την γιαγιά Ντίνα Καλαντζή, εστιάτορα, Προυσσός
γλυκά
Ευρυτανία
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print
Υλικά
1 κιλό αγριοβύσσινο Καρπενησίου
1200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το αγριοβύσσινο.
Βγάζουμε το κουκούτσι με το ειδικό εργαλείο και στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε στρώσεις.
Μία στρώση ζάχαρη, μια στρώση αγριοβύσσινο μέχρι να τελειώσουν.Τα αφήνουμε έτσι για 24 ώρες.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρουν μια βράση τα ξαφρίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το αγριοβύσσινο μέχρι να δέσει για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζα.
sissy nika
Δείτε Ακόμη
Μακαρονάδα του ψαρά
Δείτε την Συνταγή »
Κόκορας με τραχανά και ντομάτα
Δείτε την Συνταγή »
Τυρόπιτα με τραχανά γλυκό
Δείτε την Συνταγή »
Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και προσούτο
Δείτε την Συνταγή »