Search
Close this search box.

Γιουβέτσι χταποδάκι με κοφτό μακαρονάκι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 160 γρ. λάδι
  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • 4 φύλλα δάφνη
  • 6-8 φύλλα βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ. σούπας ούζο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομματάκια και το στραγγίζουμε.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με λίγο λάδι.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το χταπόδι, το σοτάρουμε καλά για 10΄ και το σβήνουμε με το ούζο.
  4. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο, 1φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 8-10 λεπτά.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας, βάζουμε το χταποδάκι με τη σάλτσα του σε ένα πυρίμαχο σκεύος, συμπληρώνοντας με ζεστό νερό και το ψήνουμε στους 170-180° για 20 λεπτά περίπου.
  6. Ανοίγουμε το φούρνο, προσθέτουμε το μακαρονάκι ανακατεύοντας καλά και το αφήνουμε να ψηθεί ανακατεύοντας συχνά, προσέχοντας μήπως χρειαστεί να συμπληρώσουμε με ζεστό νερό για να μην λασπώσει το μακαρονάκι.
  7. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμένο πιπέρι ή με τριμμένη φέτα.