Search
Close this search box.

Φασόλια χάντρες μοναστηριακές

Από την Ιερά Μονή Αγάθωνος, Φθιώτιδα

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια χάντρες από το μποστάνι μας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες 
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Ελαιόλαδο από το δικό μας
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.  Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα φασόλια, τον πελτέ και λίγο ζεστό νερό. 
  3. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. 
  4. Δοκιμάζουμε και αν έχει μείνει αρκετό ζουμί, τα βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  5. 10 λεπτά πριν κατεβάσουμε από τη φωτιά τις χάντρες προσθέτουμε και το μαϊντανό. 
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρουμε.