Search
Close this search box.

Μακαρονάδα του ψαρά

Από την Άννα Καραμπέλου, εστιάτορα, Παραλία Τολοφώνος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. λιγκουίνι
  • 500 γρ. φρέσκα μύδια, μυδοκαλλιέργειας της περιοχής 
  • 1 κιλό φρέσκες γαρίδες
  •  2 κιλά ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. δράκαινες  + 500 γρ. σκορπίνες, για το ζωμό
  • 2lt ζωμό ψαρικών
  • 50 ml κρασί λευκό
  • 50 ml ούζο
  • 5 γρ. Κρόκο Κοζάνης

Για το φινίρισμα

  • Πέρλες λεμονιού 
  • 5 γρ. νήμα τσίλι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε τις δράκαινες και τις σκορπίνες με 2 στήμονες Κρόκου Κοζάνης μέχρι να πάρουμε ένα πηκτό ζωμό. 
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα με ζεστό ελαιόλαδο σοτάρουμε σκόρδο, το κρεμμύδι και τη φρέσκια ντομάτα, μαζί με τις γαρίδες και τα μύδια.
  3. Ανάβουμε με ούζο και σβήνουμε με κρασί. 
  4. Προσθέτουμε ζωμό των ψαριών και ρίχνουμε λίγο κρόκο ακόμα.
  5. Σιγοβράζουμε για 4 λεπτά.
  6. Παράλληλα βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τα λιγκουίνι, ανάλογα με τον χρόνο που γράφει η συσκευασία τους. 
  7. Τα στραγγίζουμε. 
  8. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στα ψαρικά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. 
  9. Τελειώνουμε στύβοντας μισό μοσχολέμονο.
  10. Γαρνίρουμε με πέρλες λεμονιού και νήμα από τσίλι.