Search
Close this search box.

Αγριογούρουνο στιφάδο όπως παλιά…

Από την Νίτσα Τετώρου, 100χρονο Χάνι Ρέρεση, Ευπάλιο

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό αγριογούρουνο φρέσκο από τα μέρη μας, κομμένο σε μερίδες 
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο, καθαρισμένα 
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 3 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 φλιτζάνι ξύδι δυνατό 
  • Αλάτι 
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο 
  • Ελάχιστο τσίλι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο που καίει, τσιγαρίζουμε ελαφρά για 5 λεπτά το κρέας, μέχρι να ροδίσει. Με λαβίδα το γυρίζουμε από όλες τις μεριές. 
  2. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε κατά σειρά όλα τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε ζεστό νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το αγριογούρουνο και τα κρεμμυδάκια. Ανακινούμε την κατσαρόλα και ελέγχουμε τα υγρά. 
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 90 λεπτά, μέτρια φωτιά.  
  5. Δοκιμάζουμε το αγριογούρουνο και αν χρειάζεται το αφήνουμε λίγο ακόμα.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο σε σκεπασμένη κατσαρόλα για να αναδυθούν τα αρώματα και σερβίρουμε