Search
Close this search box.

Μπαμπανέτσα

Από την Ιουλία Αλεξάκη, ξενοδόχο, Λουτρά Υπάτης

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1300 γρ. σπανάκι, πράσο, μυρώνια, καυκαλήθρες
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • Μισό ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο  
  • 500 γρ. τυρί φέτα Λαμίας
  • 2 ½  ποτήρια ελαιόλαδο εκλεκτό 
  • 3 ½  ποτήρια καλαμποκάλευρο, κοσκινισμένο 
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε όλα τα χόρτα. 
  2. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και με το χέρι μας τα πιέζουμε για να φύγει το νερό. 
  3. Τρίβουμε τη φέτα και τη ρίχνουμε μέσα στα χόρτα. 
  4. Πασπαλίζουμε με το πιπέρι.
  5. Λαδώνουμε το ταψί. 
  6. Κάνουμε ένα σφιχτό χυλό ανακατεύοντας  2 ½ ποτήρια καλαμποκάλευρο, ένα φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό.
  7. Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και προσθέτουμε τα χόρτα. 
  8. Τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο καλαμποκάλευρο ίσα να μην φαίνονται και να μην ακουμπάνε τα χόρτα στην επιφάνεια του ταψιού. 
  9. Ραντίζουμε με λίγο νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο την επιφάνεια ώστε να βραχεί καλά.
  10. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα. 
  11. Βγάζουμε το ταψί, το αφήνουμε να κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.