Search
Close this search box.

Σαρδέλες σαβόρο

Από τη Νατάσα Σίνη, εστιάτορα, Τριζόνια

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκιες σαρδέλες Κορινθιακού
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένες 
  • Μισό ποτήρι νερού ξύδι 
  • 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • Ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε τις σαρδέλες και τις τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο. 
  2. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 
  3. Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, το δενδρολίβανο και τον πελτέ ντομάτας.  
  4. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε λίγο νεράκι.  
  5. Μόλις δέσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από τη φωτιά  και περιχύνουμε τις σαρδέλες. 
  6. Συνήθως σερβίρουμε το σαβόρο όταν κρυώσει. 
  7. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο σε κλειστό μπολ για τις 2 επόμενες ημέρες.