Search
Close this search box.

Μακαρονόπιτα με φέτα & γραβιέρα χωρίς φύλλο

Gastronomy Center Central Greece

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • ½ κιλό μακαρόνια Νο2 ή Νο3
  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4-5 αυγά χτυπημένα
  • 1 λίτρο γάλα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια λίγο μέχρι να κρατάνε (al dente), τα σουρώνουμε, τα ζεματίζουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και με αέρα.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί 36-38εκ.
  4. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, προσθέτουμε το γάλα, τα αυγά, τη φέτα, τη γραβιέρα, πιπέρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε απαλά τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  5. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο την επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά, τοποθετώντας ένα αλουμινόχαρτο πάνω στο ταψί, το οποίο αφαιρούμε στα τελευταία 15-20 λεπτά για να ροδίσει η πίτα.
  7. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και τη σερβίρουμε.
Tips:

Μπορείτε να φτιάξετε την ίδια συνταγή και με 8 φύλλα χωριάτικα, λαδώνοντας ενδιάμεσα και τοποθετώντας τα μισά φύλλα κάτω και τα άλλα μισά επάνω, γυρίζοντας αυτά που περισσεύουν προς τα μέσα, στρίβοντας περιμετρικά. Χαράζετε ελαφρά τα φύλλα σε κομμάτια (όχι σε βάθος για να μην τρέξουν τα υλικά) και ραντίζετε την επιφάνεια με ελαιόλαδο και με λίγο νερό.