Search
Close this search box.

Κοντοσούβλι Προβατίνας

Από την Αγγελική Λαγγουράνη και Τάκη Παναγιωτόπουλο, Λιδωρίκι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 2 κιλά κρέας προβατίνα ή αρνί ή κατσίκι από πλευρά και μπούτι
  • 4 κ.σ. αλάτι θαλασσινό
  • Άγρια ρίγανη

Τρόπος Παρασκευής

  1. Κόβουμε το κρέας σε τετράγωνα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια λεκάνη. Τα πασπαλίζουμε με αλάτι και άγρια ρίγανη από τα βουνά μας. Με το χέρι τα ανακατεύουμε για να μαριναριστούν λίγο πριν μπουν στη σούβλα. 
  2. Η σούβλα πρέπει να έχει πλυθεί και μετά την περνάμε προσεκτικά με δύο λεμόνια κομμένα στη μέση. 
  3. Περνάμε τα κομμάτια της προβατίνας στη σούβλα και ψήνουμε στα κάρβουνα, στην αρχή σε δυνατή φωτιά, για να θωρακιστεί το κρέας και να κρατήσει τους χυμούς του.  Αργότερα βάζουμε τη σούβλα πιο ψηλά για να σιγοψηθεί. Λίγο πριν το τέλος, κατεβάζουμε τη σούβλα πιο κοντά στη φωτιά. Η φωτιά θα πρέπει να είναι ίδιας έντασης σε όλο το μήκος της σούβλας.
  4. Ψήνουμε για 45 λεπτά και το κοντοσούβλι είναι έτοιμο όταν το κρέας δεν έχει αίμα ή κόκκινο χρώμα στο εσωτερικό του.
Tips:

Αν θέλουμε βάζουμε ανάμεσα στα κάρβουνα βελανίδια και φλούδες πορτοκαλιού γιατί χαρίζουν άρωμα.