Search
Close this search box.

Σεβίτσε λαβράκι

Από την Μαρίτσα Παπαγεωργίου, εστιάτορα Γαλαξίδι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 4 φιλέτα φρέσκο λαυράκι, από ιχθυοκαλλιέργεια της περιοχής μας 
  • 60 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 15 ml χυμό φρέσκου λεμονιού 
  • 10 γρ. τζίντζερ, τριμμένο 
  • 5 ml ταμπάσκο sauce
  • 5 ml Habanero sauce
  • Ανθό αλατιού των βράχων μας
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Κόκκους ροζ πιπεριού

Τρόπος Παρασκευής

  1. Καθαρίζουμε με ειδικό μαχαίρι τα φιλέτα από το δέρμα.  Με το τσιμπιδάκι βγάζουμε τα κοκαλάκια προσεκτικά.  
  2. Κόβουμε τα φιλέτα σε πολύ λεπτά ορθογώνια κομμάτια. 
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ταμπάσκο, την σάλτσα Habanero, το τζίντζερ και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4.  Περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού με τη σάλτσα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 5 λεπτά. 
  5. Σερβίρουμε με κόκκους ροζ πιπεριού και ανθό αλατιού.