Μυλοκόπι με φακόρυζο, ρόδι και αρωματισμένο λάδι τρούφας

Από την Aφροδίτη Μάρδα, executive chef

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

για 2 άτομα

  • 250 γρ. φιλέτο ψάρι μυλοκόπι 
  • Σπόρους από ένα ρόδι 
  • 100 γρ. ρύζι, μπονετ
  • 100 γρ. φακές 
  • Φύλλο δάφνης
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια 
  • 100 γρ. μάνγκο σε κομμάτια 
  • Λάδι τρούφας
  • 200 ml. ζωμό ψαριού
  • Ελαιόλαδο εκλεκτό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό και φύλλο δάφνης τις φακές για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη. 
  2. Βράζουμε το ρύζι στο ζωμό ψαριού για 15 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε το ρόδι, το μάνγκο, το αλάτι, τα πιπέρια, τις βρασμένες φακές και το λάδι τρούφας. 
  4. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού. Τα σοτάρουμε σε πλατύ τηγάνι, σε καυτό ελαιόλαδο για 8 λεπτά, γυρίζοντας με τη λαβίδα και από τις δύο μεριές για να πάρουν χρώμα.
  5. Ανακατεύουμε σε μπολ τις φακές, το ρύζι και τα υπόλοιπα υλικά και τα σερβίρουμε δίπλα στο φιλέτο ψαριού.