Μετάβαση στο περιεχόμενο
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Αρχική
Search
Κρέμα σκυριανής φάβας
Από την Αμέρσα Παναγιώτου δεινή μαγείρισσα, Μαγαζιά, Σκύρος
όσπρια
Εύβοια-Σκύρος
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print
Υλικά
500 γρ. φάβα, την περίφημη πίσε Σκύρου
60 γρ. κρεμμύδι ξερό
30 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
120 ml ελαιόλαδο εκλεκτό
Μάραθο σε κλωναράκια
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το φινίρισμα
Ελαιόλαδο
Ελίτσες μαύρες
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Κλωναράκια μάραθου
Σπόρους δροσερής φρέσκης φάβας
Τρόπος Παρασκευής
Καθαρίζουμε τη φάβα από τυχόν πετραδάκια, την πλένουμε και την σουρώνουμε καλά.
Σε ένα λίτρο νερό περίπου ρίχνουμε τη φάβα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και αφήνουμε να βράσει.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και με τρυπητή κουτάλα ξαφρίσουμε.
Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας συχνά, μόνο με ξύλινη κουτάλα.
Λίγο πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα βάζουμε το μάραθο και το πιπέρι.
Μόλις πήξει η φάβα την κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει αλοιφή.
Σερβίρουμε σε πιάτο με ελιές, λίγο ελαιόλαδο, ψιλοκομμένο κρεμμύδι και κλωναράκια μάραθου.
Εμείς διακοσμήσαμε το πιάτο με φρέσκη φάβα Σκύρου.
sissy nika
Δείτε Ακόμη
Γιορτινή βουνίσια τριλογία κρεάτων στο πήλινο
Δείτε την Συνταγή »
Κελέμια
Δείτε την Συνταγή »
Κριθαρώτο με βασιλομανίταρα, λεντινούλες και τυρί με μαύρη τρούφα
Δείτε την Συνταγή »
Παραδοσιακή Κακαβιά
Δείτε την Συνταγή »