Search
Close this search box.

Τηγανόψωμο λουσμένο με μέλι Ερείκης ή Κισσούρι

Από τη Μαρίνα Κουτσοπούλου, δεινή μαγείρισσα

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι, για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κούπα νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Mέλι Ερείκης, το γνωστό Κισσούρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι.
  2. Ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά και σιγά σιγά προσθέτουμε το νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα.
  3. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.
  4. Αρχίζουμε και ζυμώνουμε προσθέτοντας και το ελαιόλαδο.
  5. Χωρίζουμε το ζυμάρι σε μικρά μπαλάκια που τα ανοίγουμε με το χέρι.
  6. Ανοίγουμε τα μπαλάκια ζύμης με το χέρι μας και τα τηγανίζουμε.
  7. Τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο γυρίζοντάς τα και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Περιλούζουμε τα τηγανόψωμα με το περίφημο μέλι ερείκης ή Κισσούρι της Ν.Εύβοιας και σερβίρουμε.