Μετάβαση στο περιεχόμενο
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Βοιωτία
Εύβοια-Σκύρος
Ευρυτανία
Φθιώτιδα
Φωκίδα
Αρχική
Search
Γιουβέτσι κριθαράκι με ρεβίθια και λαχανικά
Από τον Μοναχό Ισαάκ, Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σαρώφ, Τρίκορφο Φωκίδας
ζυμαρικά
,
όσπρια
Φωκίδα
Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print
Υλικά
300 γρ. ρεβίθια της περιοχής μας
1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
¾ του φλιτζανιού κριθαράκι ψιλό
¾
του φλιτζανιού ελαιόλαδο της μονής
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο καρότο, χοντροτριμμένο
2 κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο κόκκινο γλυκό πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα ρεβίθια σε κρύο νερό να μουλιάσουν.
Το πρωί τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τα κολοκυθάκια, το καρότο, την πιπεριά και την ντομάτα.
Προσθέτουμε τα ρεβίθια, το κριθαράκι και νερό τριπλάσιο σε ποσότητα από το κριθαράκι
Βάζουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να εξατμισθεί το νερό και να πήξει η σάλτσα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μετά από 10 λεπτά σερβίρουμε.
sissy nika
Δείτε Ακόμη
Χταπόδι στο φούρνο με πατάτες
Δείτε την Συνταγή »
Τραχανόπιτα Δελφών
Δείτε την Συνταγή »
Kεφτέδες με ρύζι και σάλτσα ντομάτας
Δείτε την Συνταγή »
Σαγανάκι γαρίδες
Δείτε την Συνταγή »