Search
Close this search box.

Χυλοπίτες με πέστροφα

Από τον Γιάννη Γκόνια, εστιάτορα , Λιβαδειά

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 500 γρ. χυλοπίτες παραδοσιακές
  • 200 γρ. καπνιστή πέστροφα Ορχομενού
  • 150 γρ. μαρμελάδα ντομάτας Κωπαϊδας
  • 2 φρέσκες ντομάτες, κομμένες καρέ
  • 10 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

  1. Κόβουμε την πέστροφα σε κομμάτια.
  2. Τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα να σοταριστεί ελαφρά και τη «σβήνουμε» με ούζο Αλιάρτου.
  3. Προσθέτουμε φρέσκια ντομάτα, την μαρμελάδα ντομάτας, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο νερό.
  4. Παράλληλα έχουμε βράσει για 3 λεπτά τις χυλόπιτες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε.
  5. Βάζουμε τις χυλοπίτες στη σάλτσα με την πέστροφα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  6. Μόλις δέσει η σάλτσα σερβίρουμε.