Search
Close this search box.

Χορτοκολοκυθοτυρόπιτα

Από την Σοφία Λαγώνικου, ξενοδόχο, Κάρυστος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 300 γρ. πράσα, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. κολοκύθια, τριμμένα
  • 200 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί φέτα του βοσκού
  • 3 αυγά φρέσκα
  • Αλάτι

Για το φύλλο

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • ¾ του ποτηριού νερό από την πηγή μας

Τρόπος Παρασκευής

  1. Στον πάγκο μας κάνουμε ένα βουναλάκι με το αλεύρι και στη μέση βάζουμε το ελαιόλαδο, το νερό και το αλάτι.
  2. Ζυμώνουμε δυνατά μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και με τον πλάστη ανοίγουμε 4 φύλλα.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, που το τσιμπάμε με το χέρι, τα πράσα, τα κολοκύθια, τον άνηθο, το μάραθο και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και με ένα πιρούνι «σπάμε» τη φέτα. Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αν χρειαστεί ρίχνουμε και λίγο αλάτι.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 2 φύλλα και από πάνω ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουμε με 1 φύλλο ακόμα και βάζουμε την άλλη μισή γέμιση που την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια και από πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
  6. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο νερό.
  7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 30 λεπτά.
  8. Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.