Search
Close this search box.

Τσαλαφούτι και αχλάδι με γλυκό κρασί και μέλι

Από τη Νανά Γκαμπούρα βραβευμένη executive chef

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 300 γρ. τσαλαφούτι τυρί Καρπενησίου
  • 200 ml κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • Βανίλια
  • 20 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 μεγάλα αχλάδια καθαρισμένα
  • 1 μπολ μαυροδάφνη 
  •  3 κ.σ. μέλι ερείκης

Για το φινίρισμα 

  • Αρμπαρόριζα ή αρωματικό που μας αρέσει 

Τρόπος Παρασκευής

  1. Χτυπάμε δυνατά σε παγωμένο κάδο του μίξερ, την παγωμένη κρέμα γάλακτος, με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Σε μεταλλικό μπολ παγωμένο ρίχνουμε το τσαλαφούτι, την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Το ρίχνουμε στο μπολ της σαντιγί ανακατεύοντας με την μαρίζ απαλά. 
  4. Ετοιμάζουμε τα αχλάδια.
  5. Με το ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το σκληρό εσωτερικό και αφήνουμε μόνο το κοτσανάκι τους.Τα εμβαπτίζουμε στο μπολ με τη μαυροδάφνη.
    Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC, μέχρι να χρυσίσουν. Τυλίγουμε το αχλάδι με καραμέλα ή μέλι ερείκης
  6. Σερβίρουμε βάζοντας σαν βάση την κρέμα και από πάνω το αχλάδι. Φινίρουμε με μέλι και διακοσμούμε με αρμπαρόριζα.