Search
Close this search box.

Σαγανάκι γαρίδες

Από τον Μπάμπη Μαστραντώνη, εστιάτορα, Κάρυστος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 20 γαρίδες  μέτριες  καθαρισμένες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι, κομμένο σε κυβάκια
  • 210 ml σάλτσα ντομάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • Ρίγανη φρέσκη ή αποξηραμένη

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε σαγανάκι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τις γαρίδες και με λαβίδα τις γυρίζουμε και από τις δύο πλευρές.
  2. Mόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την αγαπημένη μας, σάλτσα ντομάτας με βασιλικό ή πιπεριά.
  3. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλάτι και τα πιπέρια.
  4. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τα κομματάκια του τυριού. Ανακινούμε το σαγανάκι και σερβίρουμε.
Tips:

Είναι καταπληκτικός μεζές για ούζο ή τσίπουρο δίπλα στη θάλασσα.