Search
Close this search box.

Μοσχαράκι στιφάδο

Από το Πανηγύρι της Παναγιάς της Οξυλιθιώτισας, Οξύλιθος

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαράκι ποντίκι ή ελιά κομμένο σε μερίδες
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο εκλεκτό
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κοφτό κύμινο
  • 12 κόκκους χοντρό πιπέρι
  • 8 κόκκους μπαχάρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 1 κούπα του τσαγιού τριμμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1500γρ. κρεμμύδια μικρά καθαρισμένα
  • Αλάτι θαλασσινό

Τρόπος Παρασκευής

  1. Πλένουμε το μοσχάρι με ζεστό νερό.
  2. Σε μεγάλη κατσαρόλα σε καυτό νερό βράζουμε το κρέας για 5 λεπτά και το σουρώνουμε.
  3. Βάζουμε σε καθαρή κατσαρόλα τα 4 ποτήρια νερό, το ελαιόλαδο και το κρέας και το βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα.
  4. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα υπόλοιπα υλικά και συμπληρώνουμε 1 ποτήρι νερό ζεστό. Ανακινούμε αν θέλουμε την κατσαρόλα.
  5. Βράζουμε το στιφάδο μας για ακόμα 90 λεπτά και το κατεβάζουμε από την φωτιά.
  6. Το αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμα ανακινώντας την σκεπασμένη κατσαρόλα μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα και σερβίρουμε.