Search
Close this search box.

Κουρκουμπίνες ή Γκόγκλιες

Από τον Αντώνη Αντωνίου, εστιάτορα, Παραδείσι

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις «όσο πάρει», κοσκινισμένο
  • Αλάτι θαλασσινό
  • 1 κομπάκι νωπή μαγιά

Τρόπος Παρασκευής

  1. Σε λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε δυνατά.
  2. Τυλίγουμε με διαφάνεια και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  3. Με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλο και για ευκολία αλευρώνουμε ή πασπαλίζουμε με νισεστέ.
  4. Κόβουμε σε λωρίδες και δημιουργούμε κορδόνια πάχους 2 εκατοστών.
  5. Κόβουμε σε κομματάκια περίπου 1,5 εκ. και μετά ανοίγουμε με το δάκτυλο σέρνοντας το κάθε κομμάτι.
  6. Έτσι δημιουργούμε τις κουρκουμπίνες, που μοιάζουν με κοχύλι.
  7. Τις βράζουμε, σε αλατισμένο νερό, για 10 – 15 λεπτά και βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, όσες ανέβουν στην επιφάνεια.
  8. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τριμμένο ντόπιο τυρί και τις καίμε με ελαιόλαδο και φρέσκο βούτυρο.
  9. Αν θέλουμε τις σερβίρουμε με κόκορα καπαμά ή κατσικάκι κοκκινιστό λουσμένες με τη σάλτσα ντομάτας.