Search
Close this search box.

Παραδοσιακά αμυγδαλωτά Σκύρου

Από τον Γιώργο Κυριακόπουλο, ζαχαροπλάστη, Χώρα Σκύρου

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

Για αμυγδαλωτά

  • 6 κούπες αμύγδαλο λευκό
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • Μισή κούπα ανθόνερο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Γαρίφαλα

Για την γέμιση των αμυγδαλωτών

  • 2 κούπες ψιλοκομμένο καρύδι
  • 1 κούπα θυμαρίσιο μέλι Σκύρου

Τρόπος Παρασκευής

  1. Στο μπλέντερ αλέθουμε τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν πολτός.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά σιγά το ανθόνερο μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.
  3. Κόβουμε μια μικρή ποσότητα από τη ζύμη και πλάθουμε το αμυγδαλωτό, σαν μια μικρή στρογγυλή μπαλίτσα.
  4. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας σε ένα μπολ το καρύδι με το αρωματικό μέλι.
  5. Πιέζουμε τη ζύμη στη μέση με το δάχτυλο μας ανοίγοντας έτσι μία τρύπα στο κέντρο και βάζουμε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού γέμιση.
  6. Κλείνουμε το αμυγδαλωτό με τα δάκτυλα μας, πλάθοντας το παράλληλα μέχρι να του δώσουμε σχήμα ενός μικρού αχλαδιού ή καμπανούλας.
  7. Τέλος «περνάμε» τα αμυγδαλωτά μας μέσα από τη ζάχαρη άχνη.
  8. Στην κορυφή κάθε αμυγδαλωτού βάζουμε ένα γαρίφαλο και σερβίρουμε.