Search
Close this search box.

Κοτόπουλο με φορμαέλα ΠΟΠ, ντοματάκια και ρόκα

Από την Αφροδίτη Μάρδα, executive chef

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Print

Υλικά

για 2 άτομα

  • 400 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φιλέτα
  • 200 γρ. τυρί Φορμαέλα Αράχωβας, ΠΟΠ
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 50 ml σιρόπι βαλσάμικου
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένα πιπέρια
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 10 φύλλα ρόκας

Τρόπος Παρασκευής

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά, γυρίζοντας και από τις δύο μεριές με λαβίδα.
  2. Αμέσως μετά το βάζουμε σε ταψάκι και μαζί με τη φορμαέλα, το γκαντινάρουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 6 λεπτά, στους 180οC.
  3. Σε τηγάνι με καυτό ελαιόλαδο σοτάρουμε για 2 λεπτά τα ντοματίνια και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι βαλσάμικου.
  4. Αφήνουμε για 1 λεπτό να καραμελώσουν και αποσύρουμε.
  5. Σερβίρουμε στο κέντρο του πιάτου, τα φιλέτα κοτόπουλου με τη φορμαέλα και δίπλα, τα ντοματίνια και τα φύλλα ρόκας.